Dyscypliny chrześcijańskiego życia

• Autor: Oswald Chambers
  • Dostępność: 137
  • 22.00 zł

Niniejsza książka stanowi zbiór artykułów autorstwa Oswalda Chambersa, napisanych w trakcie Wielkiej Wojny[1], wraz z dwoma nauczaniami, które ukazały się w formie ulotki. Zasadniczo znajdują się w takiej formie, w jakiej zostały pierwotnie przygotowane. Pełno w nich błyskotliwych spostrzeżeń odnośnie praw rządzących naszym ludzkim życiem, które rzucają jasne światło na to, co dzieje się w czasie naszej osobistej czy narodowej tragedii. Serce, które zna Jezusa Chrystusa nie podda się panice. Usłyszy raczej wezwanie do czuwania i modlitwy. „Gdy zasłona zostanie uniesiona, zobaczymy, jak wierna modlitwa wykuła Boże rzeczy w człowieku”. Nasz Pan przewidział, iż nadejdą dni kryzysu dla jednostek i narodów i nakazuje nam, abyśmy zawsze byli na ich nadejście gotowi. Jezus Chrystus ma być zawsze wywyższany jako odkupiający Zbawiciel, i zawsze jesteśmy powołani do modlitwy wstawienniczej na podstawie Jego cudownego Odkupienia. Polecamy tę niezwykle ważną książkę wszystkim myślącym ludziom, szczególnie w tych dniach, gdy brakuje bezpieczeństwa, a za to na świecie mnóstwo jest różnego rodzaju napięć.

David Lambert [2]

Londyn, październik 1938 r.

[1] Wielka Wojna: I Wojna Światowa (1914-1918)

[2] David Lambert (1871-1961). Pastor metodystyczny i przyjaciel Oswalda Chambersa, Pomagał pani Chambers w publikowaniu prac Oswalda Chambersa w latach 1917-1961.

Napisz opinię

Proszę zalogować się lub zarejestrować się aby napisać opinię.

Produkty powiązane

Zdrowi członkowie kościoła

Wydanie I, twarda okładka, 144 str. Książka Zdrowi członkowie kościoła wypełnia ogromną lukę w l..

19.50 zł